Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@13:45:18 GMT

کاشت حلزون برای 125 دانش‌آموز ناشنوا

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۸۴۱۵۹

کاشت حلزون برای 125 دانش‌آموز ناشنوا

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سیدجواد حسینی در نشست با شبکه ملی ناشنوایان، اظهار کرد: ما معتقدیم باید بخش‌های عمومی جامعه و مردم، اعم از مردم عادی و استثنایی را با نظام‌دهی و تشکیلات قدرت ببخشیم و این تشکیلات و نظام‌یافتگی را به صورت کمی و کیفی توسعه دهیم تا جامعه گام‌های شتابان‌تری را به سمت توسعه بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به ۱۰ سیاست توسعه کمی و کیفی تشکل‌های غیردولتی اشاره کرد و گفت: توسعه قشری، مانند گسترش تشکل‌ها در میان میانسالان، جوانان، زنان، ناشنوایان، نابینایان و مهندسان، توسعه متوازن این تشکل‌ها در شهرها و روستاها، توسعه قلمروی کاری مانند قلمرو خیریه‌ای و توانمندسازی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و توانمند‌سازی تشکل‌ها و مخصوصاً شبکه‌سازی برای ایجاد هم‌افزایی تشکل‌ها به صورت کمی و کیفی باید مورد پیگیری قرار بگیرد. بنابراین ایجاد شبکه جامع ناشنوایان که ۷۰ تشکل غیردولتی را تحت پوشش خود قرار داده و با فدراسیون ناشنوایان بین‌المللی ارتباط برقرار کرده است گامی بزرگ برای هم‌افزایی تشکل‌های غیردولتی در حوزه ناشنوایان است.

حسینی افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی در قلمرو ناشنوایان حدود ۵ هزار و ۵۲۱ دانش‌آموز دارد که در مدارس خاص بوده و در یک هزار و ۶۷۳ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند. ۹۹۳ دانش‌آموز در ۶۸ مدرسه کار و دانش و در ۳۰ رشته فعال هستند و ۷۸ دانش‌آموز نیز در ۸ مدرسه فنی حرفه‌ای در ۶ رشته در مدارس خاص فعالیت می‌کنند. ۹ هزار و ۹۱۸ دانش‌آموز با آسیب شنوایی نیز در دوره‌های مختلف در مدارس پذیرا و مدارسی تلفیقی- فراگیر در حال تحصیل هستند که ۹۴۵ دانش‌آموز تلفیقی آن در ۸۰ رشته کارودانش مشغول تحصیل هستند که در مجموع رقمی نزدیک به ۱۵ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه ۳۷ برنامه و فعالیت مخصوص دانش‌آموزان ناشنوا در دستور کار این سازمان قرار گرفته است گفت: تمام خواسته‌های مطرح شده از سوی جامعه ناشنوایان در دل این تعداد برنامه، گنجانده شده است.

باید زبان اشاره و بریل‌آموزی گسترش یابد

وی آموزش مدرسان برای ترویج زبان اشاره را یکی از گام‌های کلیدی برای سازمان استثنایی دانست و گفت: دانش‌آموزان با نیازهای ویژه اگر در یکی از این حواس پنجگانه دچار نقصی و محدودیتی هستند، براساس نظریه امتداد که توسعه را امتداد حواس پنجگانه می‌داند برای رفع این نقیصه باید این امتداد را از یک طریق دیگر ایجاد کنیم و با توانبخشی، تجهیزات و مهارت‌ها، آن را تبدیل به فرصت کنیم. زبان اشاره امتداد حس شنوایی است و حس شنوایی و بینایی بیشترین امکان یادگیری و شناخت انسان را فراهم می‌سازد، بر این اساس باید زبان اشاره و بریل‌آموزی را گسترش دهیم.

حسینی ادامه داد: والدین دانش‌آموزان با نیازهای ویژه علاوه بر اینکه مسئولیت و مهارت‌های یک والدین را باید داشته باشند، باید معلم هم باشند چون اگر معلمی حرفه‌ای نباشند، نمی‌توانند به عنوان معلم حرفه‌ای نیز ایفای نقش کنند و برای ارتقای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه مکمل فعالیت‌های آموزش و پرورش و مدرسه باشند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه این سازمان خدمات حمایتی خوبی را برای ناشنوایان دارد، افزود: کاشت حلزون حدود ۶ میلیون تومان هزینه دارد که ۱۲۵ نفر از سال ۹۴ تاکنون این خدمات را دریافت کرده‌اند و ۱۳۹ مورد این خدمات نیز همه قطعات کاشت حلزون را که ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد از سال ۹۶ تا کنون دریافت کرده‌اند و همچنین ۲ هزار و ۶۸۸ دستگاه سمعک به دانش‌آموزان ناشنوا از سال ۹۴ تاکنون داده شده است.

وی افزود: اخیراً نشستی با یک کارآفرین و هتل‌دار بزرگ مشهدی داشتیم که در این نشست، این کارآفرین بزرگ قول راه‌اندازی و احداث یک بیمارستان مخصوص دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و مخصوصاً ناشنوایان در شهرستان طرقبه را داد.

حسینی درباره برخی اقدامات برای ناشنوایان گفت: راه‌اندازی مرکز ناشنوایان بزرگسال، فراهم‌کردن بسته‌های توانمندسازی طرح سنجش برای خانواده‌ها، فراگیرسازی تربیت مدرس و زبان اشاره حتی در برخی از ادارات، گنجاندن سر فصل دروس زبان اشاره در دانشگاه فرهنگیان و ارسال شیوه‌نامه زبان اشاره در نظام آموزشی از جمله اقدامات مفیدی است که می‌تواند در این جهت باشد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: سازمان در بسته‌های آموزشی شبکه ملی ناشنوایان که می‌تواند مورد تأیید سازمان باشد، قرار بگیرد. شبکه ملی ناشنوایان در زمینه آموزش بزرگسالان ناشنوا، هم در شیوه آموزش و هم دیگر مسائل آن‌ها سازمان را یاری کند. همایش‌ها و سمینارها به صورت مشترک برگزار شود. افراد توانمند و نخبه ناشنوا را شناسایی و بانک اطلاعاتی ایجاد کند.

وی در پایان بیان کرد: برای آموزش انواع زبان اشاره و عمومی‌کردن نهضت زبان اشاره برنامه‌ریزی کند. برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و خانواده آن‌ها و شناسایی نیازهای مدارس به تجهیزات خدمات تواتنبخشی و رفاهی ارائه کند. نیاز‌های گروه‌های هدف را شناسایی کند و در نهایت برای اشتغال فارغ‌التحصیلان ناشنوا هم در مدارس و هم در سایر سیستم‌های اداری تلاش کند. این‌ موارد از مقوله‌هایی هستند که می‌توانیم به صورت برنامه‌های اشتراکی در حوزه‌های مختلف با هم فعالیت داشته باشیم و سازمان آموزش و پرورش استثنایی را برای کیفی‌سازی و توانمند‌سازی این دانش‌آموزان یاری دهید.

انتهای پیام/

31 / 320 سازمان آموزش و پرورش استثنایی سیدجواد حسینی شبکه ملی ناشنوایان کاشت حلزون

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان آموزش و پرورش استثنایی سیدجواد حسینی کاشت حلزون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۴۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳هزار و ۴۵۵ دانش‌آموز و دانشجو تحت پوشش کمیته امداد سراوان هستند

 شهرام رئیسی  با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۴۵۵ نفر دانش‌آموز و دانشجو تحت پوشش کمیته امداد شهرستان هستند، بیان کرد: ازاین‌بین ۳ هزار و ۶۲۱ نفر دانش‌آموز و ۱۶۷ نفر دانشجو هستند.

وی با بیان اینکه این قشر سالانه از خدمات و مستمری کمیته امداد بهره‌مند می‌شوند، افزود: خدمات تحصیلی مانند کمک‌هزینه تحصیل، توانمندسازی تحصیلی، مشاوره تحصیلی و … به دانش‌آموزان تحت پوشش کمیته امداد در استان سیستان و بلوچستان داده می‌شود.

رئیس کمیته امداد سراوان با اشاره به ارقام هزینه‌کرد برای توانمندسازی دانش‌آموزان تحت پوشش، بیان کرد: سال گذشته بیش از ۲ میلیارد ۳۸۷ میلیون ۱۰۰ هزار تومان کمک‌هزینه‌های تحصیلی برای دانش‌آموزان و دانشجویان تحت حمایت هزینه شد.

رئیسی با بیان اینکه تعداد ۲۵۰ نفر حامی معلم حمایت از کودکان نیازمند شهرستان سراوان را برعهده دارند، خاطرنشان کرد: تجلیل از معلمانی که حامی ایتام هستند در روز معلم یکی از برنامه‌های کمیته امداد شهرستان سراوان خواهد بود.

وی افزود: انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های دوجانبه باهدف حمایت هر چه بیش‌تر از کودکان و دانش‌آموزان نیازمند و سپرده‌گذاری قرض ماندگار در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت از دیگر نکاتی است که می‌تواند تعامل بین کمیته امداد و آموزش‌وپرورش را تقویت سازد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردوهای تربیتی می شوند
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • ۳هزار و ۴۵۵ دانش‌آموز و دانشجو تحت پوشش کمیته امداد سراوان هستند
  • آزمون دوباره از ۱۳۵ کنکوری جامانده «زیرکوه»!